13. jul, 2013

13-07-2013 De nieuwe leden stellen zich voor

Op 20 juni hebben we jullie op deze site geïnformeerd over het feit dat we vijf nieuwe leden hebben mogen noteren (zie tab nieuws 2012-2013). Deze vijf nieuwe leden stellen zich onderstaand aan ons voor:

Wessel Smits:
Ik ben op mijn 13e begonnen als assistent-scheidsrechter van mijn 'eigen team' de D2 van SSE.
Tegelijkertijd ben ik gaan fluiten bij de E en F jeugd, waar later ook snel genoeg D- en C-wedstrijden bijkwamen.
Op mijn 16e ben ik de BOS cursus gaan volgen, waarna ik direct ben gestart als KNVB-scheidsrechter op zaterdag. Dit heb ik één seizoen gedaan, want toen ben ik gaan fluiten op zondag voor de KNVB (ik heb er nu 2 seizoenen op zitten). Tevens ben ik 3 seizoenen assistent-scheidsrechter geweest van de selectie van SSE waarvan 2 seizoenen met SSE 1 in de 4e klasse.

 

Robert van den Boorn:
Ik ben Robert van den Boorn en ben 19 jaar. Ik woon bij mijn ouders in Maastricht. In september a.s. start ik met de Hogere Juridische Opleiding aan de Zuyd Hogeschool Sittard.

Op 6-jarige leeftijd ben ik met voetballen begonnen bij RKSV Leonidas-Wolder te Maastricht. Ik heb daar gevoetbald tot en met de D-jeugd. Op mijn 13-jarige leeftijd heb ik de overstap gemaakt naar VV Scharn en heb daar gevoetbald tot mijn 16e jaar. Hier heb ik ook kennisgemaakt met de voetbalarbitrage. Ik ben daar vrijwel direct begonnen met het arbitreren van de E- en F-jes. De cursus pupillenscheidsrechter heb ik al snel hierna gevolgd. Ik kreeg steeds meer plezier in het leiden van een voetbalwedstrijd en mede daardoor nam het plezier voor het zelf voetballen gaandeweg af. Op 14- jarige leeftijd heb ik de juniorencursus afgerond en daardoor ben ik ook hogere leeftijdselftallen bij VV Scharn gaan fluiten. Nadat mijn voetballoopbaan ten einde liep door een steeds verminderde motivatie ben ik mij volledig gaan concentreren op het arbitreren. In het najaar van 2010 heb ik de BOS cursus gevolgd.

Na de winterstop 2010-2011 ben ik in het voorjaar van 2011 dan ook voor de KNVB jeugdwedstrijden gaan fluiten. Ik ben in de startersgroep begonnen. Op het einde van dat seizoen heb ik promotie gemaakt naar Zaterdag 23 en ben ik deel gaan uitmaken van de Schaduwgroep. Na een jaar in Zaterdag 23 te hebben gefloten heb ik promotie gemaakt naar Zaterdag 22. Na afloop van het seizoen 2012-2013 heb ik besloten dat dit ook het laatste seizoen in het jeugdvoetbal is geweest. Ik wil de overstap naar de senioren maken. Nadat ik dit aan de KNVB kenbaar heb gemaakt krijg ik al snel een positieve reactie terug en ben ik ingedeeld in de zondag 3- groep. Op dit moment zit ik ook in het TTAV.

 

Stef Bogers:
Ik ben Stef Bogers en ben 18 jaar, woon al heel mijn leven in Budel, bij mijn ouders.
Ik voetbal al vanaf kinds af aan bij SV Budel. Hier heb ik een cursus voor pupillen- scheidsrechter gevolgd; dit sprak me al zeer aan. In februari ben ik de BOS-cursus gaan volgen en in mei mij heb ik deze cursus afgerond.
Mijn ambitie is het om op zo een hoog mogelijk niveau te gaan fluiten bij de senioren en misschien ook nog eens op zaterdag de jeugd te gaan fluiten.

 

Youri de Graaf:
Youri de Graaf, 19 jaar jong en thuiswonend bij mijn ouders in Maastricht. Ik heb in het verleden gevoetbald bij de clubs VV Scharn en RKASV. Op 15-jarige leeftijd gekozen om de cursus Pupillen scheidsrechter te volgen; deze cursus werd tevens gehouden door mijn vader Hennie de Graaf, oud scheidsrechter en assistent-scheidsrechter betaald voetbal.

Na deze cursus heb ik veel wedstrijden geleid in de jeugd van VV Scharn en RKASV. Op 18-jarige leeftijd besloot ik de cursus Assistent-Scheidsrechter te volgen.  Heden heb ik al een aantal wedstrijden gehad in de Hoofdklasse.
Mijn hobby's zijn muziek en ik ga graag uit met vrienden. Mijn ambities zijn om zo hoog mogelijk te komen met als eindstation het betaald voetbal.

 

Har Op ’t Root:
Hallo allemaal. Mijn naam is Har op ’t Root, 49 jaar en ben sinds 1995 woonachtig in Stramproy. Ben getrouwd met Linda en we hebben een zoon van 16 Dennis. Ook zijn wij de trotse baasjes van onze lieve Entlebucher Sennenhond Body. Mijn beroep is machineoperator bij Berkvens deurenfabriek in Someren.
In mijn vrije tijd doe ik graag muziek downloaden voor mijn radiozender op internet, amateurvoetbalwedstrijden kijken, met de zoon naar thuiswedstrijden van Feyenoord gaan, zelf jeugd en seniorenwedstrijden fluiten en een boswandeling maken met de hond.

Heb vroeger zelf gevoetbald bij de verenigingen DESM, Laar en SV Moesel en heb nog zaalvoetbal gespeeld bij Megacles/ZVV Paulin. Maar helaas moest ik vroegtijdig met voetballen stoppen vanwege aanhoudende knieklachten.
Doordat mijn zoon ging voetballen bij Brevendia ben ik weer in de voetballerij gerold, als eerste als leider/begeleider van de jeugdteams waar hij in voetbalde. Daarna bood Brevendia in 2007 bij voldoende deelname een BOS cursus aan omdat er een tekort was aan scheidsrechters.

Deze cursus werd geleid door Bert Rietjens. Ik ben deze gaan volgen en heb ook het diploma behaald. Daarna ben ik dus 6 jaar actief geweest als clubscheidsrechter van jeugd- en seniorenwedstrijden bij Brevendia en twee jaar als clubscheidsrechter bij seniorenwedstrijden van Veritas. Maar nu vond ik het tijd voor iets anders dus heb ik mij bij de KNVB aangemeld om jeugd- en seniorenwedstrijden te fluiten.

Ook vond ik het belangrijk om lid te worden van de COVS Weert omdat zij je bij eventuele problemen kunnen helpen. En je kan iedere week komen trainen en met je collega’s bijpraten over bepaalde situaties die voorkomen in wedstrijden die je in het weekend hebt gefloten. Ik ga beginnen in de startersgroep ZA26/ZO06. Mijn voorlopige doelstelling is fluiten in groep 22 bij de jeugd en groep 04 bij de senioren. Groetjes en tot ziens bij de COVS.