10. dec, 2013

Spelregelavond met BV-scheidsrechter Ed Janssen

 

VV Maarheeze organiseert spelregelavond met Ed Janssen, scheidsrechter betaald voetbal.
Op donderdag 30 januari is er om 20.00 uur een spelregelavond in de kantine van VV Maarheeze. Duur van de bijeenkomst is 2 x 45 minuten + pauze.
Ed Janssen, A- scheidsrechter in het betaald voetbal, zal deze avond presenteren.
Op een interactieve wijze zal er op deze avond aandacht zijn voor de spelregels in het voetbal. De aanwezigen worden met behulp van veel filmpjes van voetbalwedstrijden uitgedaagd hun mening te geven over buiten spel, hands (of niet), ernstige overtredingen en de daarbij behorende straffen. Beslissingen die in een wedstrijd veelvuldig voorkomen. Ervaring leert dat er zelden een eensluidend antwoord uit de zaal komt omdat de getoonde beelden door velen verschillend geïnterpreteerd worden. Ook na drie herhalingen vanuit diverse gezichtspunten is de kans groot dat de meningen niet eensluidend zijn. Laat staan de daarbij behorende sanctie (wel of geen gele/rode kaart).
Ed Janssen zal op kundige wijze deze situaties uitleggen en verduidelijken. Ed Janssen maakte in het seizoen 2003/2004 zijn debuut als scheidsrechter betaald voetbal. In de afgelopen seizoenen heeft hij bijna wekelijks wedstrijden in het betaald voetbal geleid en heeft hij als 4e , 5e of 6e official ervaringen opgedaan in de Champions League en Europa League.
Tijdens deze spelregelavond bestaat er natuurlijk ook de gelegenheid om Ed Janssen vragen te stellen over ons favoriete spel en de bijbehorende spelregels.
Goede kennis van spelregels geeft minder discussie op en rond het veld en verhoogd daardoor het plezier in het voetbalspel. Iets waar VV Maarheeze voor staat!
Deze avond is vrij toegankelijk voor een ieder die sportief voetbal een warm hart toedraagt.
Ben je geen lid van VV Maarheeze? Geen probleem, ook jij bent welkom.

Datum: donderdag 30 januari 2014.
Locatie: kantine VV Maarheeze.
Aanvang spelregelavond: 20.00 uur.
Kantine is geopend vanaf 19.30 uur.