02-07-2013: Succesvolle afsluiting van seizoen 2012-2013 

Het seizoen 2012-2013 werd op zondag 30 juni afgesloten met een prachtige fietstocht en een aansluitende “Party Pan”. Tja, en als je een fietstocht organiseert ben je overgeleverd aan de weergoden. Ondanks de kwakkelende zomer was het uitgerekend afgelopen zondag prachtig fietsweer. Je krijgt wat je verdient zullen we maar zeggen.

Maar liefst 60 leden met introducé, partner, kinderen, kleinkinderen etc. namen deel aan de seizoenafsluiting 2012-2013. Voor de liefhebbers werd er gestart met een 43 kilometer lange fietstocht door het Midden-Limburgse en Brabantse land. De organisatie had gezorgd voor enkele rustpunten waar de innerlijke mens middels vlaai, koffie, fris en sterker spul weer op krachten kon komen.

De prachtige fietstocht werd bij ons eigen home afgesloten met een door Fiësta Grill uitstekend verzorgde “Party Pan”. En bij al dat lekkers hoort natuurlijk een lekker glas fris, bier, wijn of wat de mens bekoort.

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde dag. De welgemeende complimenten aan het adres van de ontspanningscommissie!!!!

Voor een uitgebreide fotoreportage verwijzen we naar de tab “Fotoboek 2013”.

Stalen rossen rusten uit na een 43 kilometer lange fietstocht

Na gedane arbeid is het goed eten

30-06-2013: Huub Gubbels en Jacques Dings zilveren speld

Op 26 juni ontvingen Huub Gubbels en Jacques Dings uit handen van de KNVB-functionarissen Koos Aben en Jos Heutink de zilveren scheidsrechtersspeld en de bijbehorende oorkonde. Deze waardering hoort bij een status van 10 jaar of meer fungeren als scheidsrechter.

Huub en Jacques, van harte gefeliciteerd met deze waardering en op naar goud!!

 

Jacques Dings, staande tussen Koos Aben (L) en Jos Heutink (R)

Huub Gubbels, staande naast Jos Heutink (L)

24 juni 2013: Verslag van het COVS Zuid 2 toernooi in Sittard

Het COVS Weert Dream Team bestond uit de spelers  Jordi Deckers, Gijs Stevens, Robert van den Boorn, Hennie de Graaf, Rob Hobus, Theo Nijssen, Mart Ramaekers, Nic Unland, Youri de Graaf en Wim Mulder. Coach: Wim Geelen .

We hadden afgesproken om 10.00 uur aanwezig te zijn op het complex van D.V.O in Sittard. Voordat we gingen omkleden gingen we eerst een kop koffie drinken en collega’s begroeten. Daarna was het tijd om de kicksen aan te trekken en ons te gaan voorbereiden op de 1e wedstrijd. Deze zou gespeeld gaan worden tegen Roermond. Vijftien minuten lang zouden we de kans krijgen om Roermond op de knieën te krijgen. We begonnen zeer goed en kregen een paar mooie kansen, maar ook Roermond ging volop voor de winst. Rob Hobus, onze keeper, moest een paar keer redden en deed dit uitstekend.

Een paar minuten voor tijd kreeg Gijs Stevens een uitstekende kans, maar de bal verdween aan de verkeerde kant van de paal. Hennie de Graaf was onze laatste man. Samen met Jordi Deckers zorgde hij voor het verdedigende werk; beide heren kweten zich uitstekend van hun taak. Voor de vrije schoppen werd specialist Mart Ramaekers ingezet; een van zijn pogingen miste net doel. Youri de Graaf stond linksbuiten en Wim Mulder rechtsbuiten; naar later bleek een prima opstelling. Een paar minuten voor tijd kreeg Wim Mulder namelijk de bal toegespeeld van Jordi en ging richting doel van Roermond. Een schijnbeweging zorgde er voor dat zowel de laatste man alsmede de keeper van Roermond op het verkeerde been werden gezet; de 1-0 in de korte hoek was het gevolg. Drie minuten later floot de goed leidende scheidsrechter af en was de eerste zege een feit.

De 2e wedstrijd werd gestart met dezelfde opstelling; dit onder het motto never change a winning team. Dit keer moesten we aantreden tegen de organiserende vereniging, Sittard-Geleen. Sittard-Geleen begon veel feller; wij waren slap. Het was de (uitstekende) speler met nummer 10 die de ruimte die wij weg gaven uitstekend benutte, waardoor hij in staat werd gesteld om maar liefst twee keer achter elkaar te scoren. Zelfs een tactische alles-of-niets wissel van coach Wim Geelen, waarbij  Hennie de Graaf anders werd ingezet, kon het tij niet meer keren en werd zelfs de 0-3 aangetekend. Helaas werd de tweede wedstrijd tegen een betere tegenstander verloren.

Na een pauze van een uur was het de taak van coach Wim Geelen om de neuzen dezelfde kant op te krijgen en het team opnieuw op te peppen voor wedstrijd nummer drie. Dat was ook wel nodig; de tegenstander was niemand minder dan Helmond. In eerste instantie bleek de lange pauze een aantal mensen in de benen te zijn gaan zitten; je zag het terug in ons spel. Bij deze wedstrijd was er duidelijk sprake van werkvoetbal, maar het ging wel lekker gelijk op. Helmond scoorde 0-1 en even later zelfs de 0-2. Dankzij een mooie actie van Gijs Stevens scoorden we de 1-2. Helaas kwamen we niet verder en was dit de eindstand.

Wedstrijd nummer vier moeten we maar gauw vergeten. Tegenstander Venlo was duidelijk een maatje te groot. We liepen in deze wedstrijd tegen onze grootste nederlaag van het toernooi aan. Het werd maar liefst 5-1. Robert van den Boorn scoorde de eretreffer.

De vijfde en laatste wedstrijd  werd gespeeld tegen de vrienden van Horst-Venray. Deze wedstrijd liep weer wat beter dan tegen Venlo. Het was een gelijk opgaande wedstrijd. De wil om te winnen was er weer, hetgeen terug te zien was in ons spel. Alleen hadden we een paar keer pech, maar kwamen ook een paar keer goed weg. Horst-Venray opende de score, 0-1. Ondanks enkele mooie kansjes liepen we zelfs tegen de 0-2 aan. Dankzij goed keeperswerk van Rob Hobus bleef de schade beperkt tot 0-2. Na een uitbraak van Jordi Deckers, die de bal keurig naar Wim Mulder speelde, werd de teller op 1-2 gezet.  Helaas scoorde Horst-Venray even later de 1-3 en was de wedstrijd gespeeld.

Na het douchen werd er nog lekker wat gedronken en gefilosofeerd over de resultaten. Ondanks de resultaten kunnen we terug kijken op een fantastische dag; dit mede dankzij de goede organisatie door de COVS Sittard-Geleen.

Verslaglegging: Wim Mulder

Onderstaand tref je de uitslagen aan:

Standaard teams:

1e plaats De Mijnstreek e.o

2e plaats Oss Uden e.o ( Fair Play beker)

 

Mini teams :

1e plaats Venlo e.o.

2e plaats Helmond e.o.

3e plaats Sittard Geleen e.o.

4e plaats Horst Venray e.o.

5e plaats Weert e.o.

6e plaats Roermond e.o. ( Fair Play beker )

 

20 juni 2013: De COVS Weert begroet 5 nieuwe leden

Wij begroeten de navolgende nieuwe leden. Zij zullen zich op korte termijn op onze site aan ons voorstellen.

  • Robert van den Boorn (19 jaar) uit Maastricht           
  • Stef Bogers uit Budel (bijna 19 jaar) uit Budel
  • Youri de Graaf (19 jaar) uit Maastricht       
  • Har Op ’t Root  (49 jaar) uit Stramproy            
  • Wessel Smits (19 jaar) uit Someren     

Uiteraard wensen we alle nieuwe leden veel plezier bij de COVS Weert e.o.         

10 juni 2013: Promoties en degradaties

Tot dusverre zijn de navolgende nieuwtjes te melden:

  • Jack Peymen is in de Zaal gepromoveerd van groep 03 naar groep 02
  • Bert Verstappen is niet gedegradeerd, maar doet op eigen verzoek een stap terug en wel van groep Z01 naar groep Z02.
  • Jan van Berlo is van groep Z03 naar groep Z04 gedegradeerd. Eric Busseniers is om medische redenen gestopt en degradeert uit groep Z03.
  • Jaap Klooster en Paul Voorjans zijn van groep Z04 naar Z05 gedegradeerd. Jac Smolenaars is om medische redenen gestopt en degradeert uit groep Z04.
  • Jordi Deckers is gepromoveerd en wel van groep Z05 naar Z04.

We maken graag van de gelegenheid gebruik om de promovendi van harte te feliciteren met hun promotie; de degradanten wensen we veel succes in het nieuwe seizoen.

Als er meer nieuws te melden is met betrekking tot promoties of degradaties, dit graag melden bij Bert Verstappen of Wim Mulder.

5 juni 2013: KNVB neemt belangrijke beslissingen aangaande BV

Op 4 juni zijn enkele belangrijke beslissingen genomen tijdens de algemene vergadering betaald voetbal. Onderstaand tref je de links naar desbetreffende mededelingen aan.

• Arbitrage 2.0

 http://knvb.nl/nieuws/29785/knvb-start-met-pilot-%E2%80%9Carbitrage-20%E2%80%9D

• Belangrijke beslissingen betaald voetbal

 http://knvb.nl/nieuws/29786/belangrijke-beslissingen-algemene-vergadering-betaald-voetbal

De videofragmenten van NOS en RTL:

• NOS over vernieuwingen:

http://nos.nl/video/514443-van-oostveen-blij-met-vernieuwingen.html

• RTL Nieuws over doellijnbewaking:

http://www.rtl.nl/xl/#/u/179e5ce2-cdc0-4a69-929e-1bce13aa8cfd

5 juni 2013: Bekendmaking Promoties / Degradaties scheidsrechters.

Op zaterdag 8 juni a.s. worden de promoties en degradaties tussen  09:00 - 10:00 uur telefonisch bekend gemaakt bij de betrokkenen.

Als je niet gebeld wordt dan blijf je gehandhaafd in de huidige groep.

Informeer Wim Mulder even als je gepromoveerd of gedegradeerd bent .

Wim Mulder

4 juni 2013: Wijziging programma COVS Zuid 2 toernooi op 23 juni.

Coach Wim Geelen laat weten dat er een wijziging is opgetreden in het programma van het voetbaltoernooi COVS Zuid 2 op 23 juni a.s..

Onderstaand treffen jullie het hele programma aan.

29 mei 2013: Hoe denken trainers over het scheidsrechtersniveau?

Op de site van “In de Wandelgangen”  is een artikel geplaatst over een vijftal interviews met trainers (variërend van de 1e tot en met de 4e klasse)  over het onderwerp “Hoe denken trainers over het scheidsrechtersniveau?”

Bovendien loopt er een poll betreffende dit onderwerp.

Onderstaande hyperlink verwijst naar het artikel en de poll.

http://www.indewandelgangen.com/?p=artikel&id=2795

29 mei 2013: Spectaculaire fietstocht op 30 juni

De ontspanningscommissie heeft een  SPECTACULAIRE  fietstocht uitgezet!!

Op 30 juni verzamelen de deelnemers zich om 11.15 uur bij de accommodatie van de scheidsrechtersvereniging.  Om circa 11.30 uur wordt er gestart met een tocht van ca. 40 km.

Tijdens de rit worden de deelnemers getrakteerd op “dorstlessers en hongerstillers”.

Na de fietstocht, omstreeks 17.30 uur, wacht de deelnemers een heerlijke…………..

Het wordt een fietstocht voor het hele gezin met introducés. Let op: doordat het een langere tocht is dan andere jaren is het voor kinderen onder de 10 jaar misschien wat ver.

Ben je niet in de gelegenheid om mee te fietsen maar wel om later op de middag te komen, schroom niet en meld je toch aan.

De eigen bijdrage voor deze happening is  € 10 euro per persoon (alles inbegrepen). Voor kinderen tot 15 jaar is deze happening gratis.

Het bestuur en de ontspanningscommissie hopen op een grote opkomst.

Aanmelden kan tot 21 juni bij Peter en Tiny Ekers (0495-460223) of via de mail (tinyekers@gmail.com).

29 mei 2013: Laatste training afgewerkt

Op dinsdag 28 mei werd de laatste training van het seizoen 2012-2013 afgewerkt.

Langs deze weg willen we Harry en Theo bedanken voor hun tomeloze inzet en de telkens weer goed voorbereide trainingen.

De trainingen gaan weer hervat worden op woensdag 7 augustus a.s..

Iedereen een fijne zomervakantie gewenst.

Zaterdag 25-5-2013: Bert Verstappen in actie bij PSV - RSC Anderlecht vrouwen

23 mei 2013: Het Dreamteam staat!!!

Coach Wim Geelen is er in geslaagd om zijn dreamteam gestalte te geven.

Hij heeft niet de minsten weten te contracteren, namelijk Ger Heijnen, Rob Hobus, Hennie de Graaf, Tomy Klein Zieverink, Nick Unlandt,  Jan Fleuren, Abdulha Benazzi, Theo Nijssen, Frans Sijben, Jordi Deckers, Mart Ramaekers, Jeroen Rosbender (onder voorbehoud) en Wim zelf.

Zij zullen deelnemen aan het districtstoernooi voor voetballende scheidsrechters COVS Zuid II .

Dit evenement wordt gehouden in Sittard op de velden van DVO en wel op zondag 23 juni as.

De deelnemende teams zijn:

Sittard-Geleen e.o.

Horst-Venray e.o.

Weert e.o.

Roermond e.o.

Venlo e.o.

Het wedstrijdschema is:

10.30 uur Sittard-Geleen – Roermond

11.00 uur Weert – Venlo

11.30 uur Horst-Venray – Roermond

12.00 uur Weert – Sittard-Geleen

12.30 uur Venlo – Horst-Venray

Pauze: 30 minuten

13.30 uur Sittard-Geleen – Venlo

14.00 uur Weert – Roermond

14.30 uur Horst-Venray – Sittard-Geleen

15.00 uur Roermond – Venlo

15.30 uur Weert – Horst-Venray

Wedstrijdduur: 20 minuten.

Bij gelijke stand beslist het doelgemiddelde.

Bij gelijk doelgemiddelde beslist het onderlinge resultaat.

Is dit ook gelijk: ieder 5 strafschoppen, dan om en om (tot een beslissing is verkregen).

 

Onze eerste wedstrijd is om 11.00 uur. Graag één uur voor aanvang deze wedstrijd aanwezig zijn; 10.00 uur dus ! De coach zorgt voor wedstrijdkleding.

22 mei 2013: Volgende week dinsdag laatste training

Beste leden,

De volgende week dinsdag, 28 mei, zal de laatste training van het seizoen 2012-2013 plaatsvinden.

Na afloop zal het seizoen op traditionele wijze middels en gezellig samenzijn worden afgesloten.

Jullie zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen!!! 

16 mei 2013: Oproep aan COVS Weert Stars, met of zonder sterallures

Wim Geelen, de samensteller van het ”COVS Weert dreamteam”, roept de leden op zich aan te melden voor het districtstoernooi voor voetballende scheidsrechters COVS Zuid II.

Hij doet dit namens de selectiecommissie.

Dit evenement wordt georganiseerd in Sittard op de velden van DVO en wel op zondag 23 juni as..

Verdere gegevens over zaken als het aan dit toernooi voorafgaande meerdaagse trainingskamp , het programma et cetera volgen op korte termijn.

Vergeet niet: “eerder behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst…”

Meld je aan!!

De leden waarvan het lijf en ledematen zich in een dusdanig deplorabele staat bevinden en dus niet actief deelnemen, worden opgeroepen om als toeschouwer c.q. supporter te verschijnen.

 

15 mei 2013: Rob Hobus geslaagd

De afgelopen maanden heeft onze Rob de KNVB-cursus Assistent-Scheidsrechter gevolgd; dit onder leiding van KNVB-docent  Hennie de Graaf en KNVB-praktijkbegeleider Thei Nijssen.

Rob maakte deel uit van een groep van 8 jeugdige, talentvolle, aspirant assistent-scheidsrechters die het praktijkgedeelte van de cursus hebben mogen volbrengen op het niveau van Hoofdklasse, BeNe League en Beloftencompetitie.

Op maandag 13 mei heeft hij het certificaat, verbonden aan deze cursus, in ontvangst mogen nemen. In goed overleg is besloten dat Rob zijn eigen cluppie, SV Leveroy,  trouw zal blijven en daar als assistent-scheidsrechter van het 1e elftal zal blijven fungeren.

Rob, van harte gefeliciteerd met het behalen van het certificaat Assistent-Scheidsrechter!!!!

 

 

13 mei 2013: Huub Gubbels geopereerd

Onze collega-scheidsrechter en bestuurslid Huub Gubbels werd afgelopen vrijdag geopereerd aan zijn linker knie. Naar verluidt is de operatie naar wens verlopen.

We wensen Huub een spoedig herstel en een succesvolle revalidatie toe.

Zet ‘m op Huub!!!

 

8 mei 2013: Cursus Conditietrainer Veldvoetbalscheidsrechters AV te Weert

Op maandag 29 april werd de cursus “Conditietrainer Veldvoetbalscheidsrechters Amateurvoetbal” afgesloten met een certificaat. Deze werden uitgereikt door de heren Ton Frijters Docent KNVB en Peter Ekers cursusleider COVS.

Dit alles vond plaats in het clubhuis De Flierefluiter in Weert, dit alles onder het genot van een kop koffie en een stuk cake, uitstekend verzorgd door Tiny Ekers.

Alle cursisten kregen van COVS Nederland een coachjas aangeboden, waarvoor hartelijke dank namens de cursisten. Namen van de deelnemers zijn:

Roel van der Werff COVS De Langstraat, Ad van Bavel COVS Tilburg, Theo Lemmens COVS De Mijnstreek, Henk Lebens, Andre Pennings en Ger Vergoossen van COVS Sittard Geleen, Harrie Lamerikx en Theo Nijssen van COVS Weert en Pierre Leon van COVS Oss Uden.

Heren namens de Districten van harte gefeliciteerd.

Voor meer foto's verwijzen we naar het fotoboek - foto's 2013.

7 mei 2013: Na hard trainen is het goed smullen.............

Na de training van vandaag werden de deelnemers aan de training verrast op een heerlijke aspergesmaaltijd met beenham. Initatiefnemer was de kok van dienst, Mart Ramaekers.

Mart, bedankt. Deze geste wordt enorm gewaardeerd en is voor herhaling vatbaar Cool

7 mei 2013: Helpen bij BOSPOP

Herhaald verzoek: geef je op om te helpen bij BOSPOP op 11, 12, 13 en 14 juli a.s..

Er zijn nog leden nodig om de helpende hand te bieden op:

* vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 juli van 15.00 - 22.00 uur.

* maandag 14 juli van 07.00 - 14.00 uur

Werkzaamheden: campingsteward, hulp in de kantine, toezicht douches en toiletten.

Voor uitgebreidere informatie en opgave: Frans Sijben franssijben7@gmail.com

6 mei 2013: Gebruik hulplijn bij noodgevallen

Hulplijn noodgevallen
In geval van een exces op of rond het veld dan is er voor leden van de KNVB een speciale hulplijn voor noodgevallen beschikbaar. Dit nummer is enkel te raadplegen indien de veiligheid duidelijk in het geding is en direct ondersteuning vanuit de politie en/of KNVB noodzakelijk is. Deze hulplijn is 24/7 bereikbaar via 0800-2299555.

Meldpunt wanordelijkheden
Voor negatieve ervaringen die niet direct opgelost hoeven of kunnen worden, bestaat het meldpunt wanordelijkheden. Via een webformulier op www.knvb.nl/meldpunt kan iedereen melding maken van wanordelijkheden op en rond het voetbalveld. Dit kunnen allerhande negatieve ervaringen zijn die ergernis veroorzaken. Op basis van deze klachten kan de KNVB wanordelijkheden inzichtelijk krijgen en waar nodig actie ondernemen.

Bron: site KNVB

 

2 mei 2013: Familie Rosbender gecondoleerd

Bij dezen condoleert de COVS Weert e.o. Jeroen Rosbender en familie met het veel te vroege, op 58-jarige leeftijd, overlijden van zijn moeder.

Jeroen en familie,  heel veel sterkte gewenst!!

1 mei 2013: Oproep van de voorzitter

Onze voorzitter verzoekt de leden die hun medewerking willen verlenen aan BosPop 2013 zich bij hem te melden (graag vóór 15 mei a.s.).  BosPop vindt plaats op 12, 13 en 14 juli a.s..

Voor uitgebreidere informatie verwijzen we naar Frans.

26 april 2013: Spelregelwedstrijden te Rijkevoort

Tijdens de uitstekend georganiseerde spelregelwedstrijden van de COVS Zuid2 hebben onze leden Jacques Dings, Theo vd Sluiszen en Huub Gubbels zicht uitstekend gekweten van hun taak. Halverwege, toen de tussenstand bekend werd gemaakt, werd een 4e plaats bezet. Uiteindelijk werden we 8e. Achteraf bleek de schriftelijke ronde de spelbreker te zijn geweest. De sfeer waarin een en ander plaatsvond was voor Jacques, Theo en Huub de aanleiding om hun medewerking voor het volgend jaar nu al toe te zeggen. Coach Bert heeft deze toezegging meteen schriftelijk vastgelegd op de achterkant van een bierviltje. Vluchten kan niet meer…………………………

Uit de pen van deelnemer Theo tekenen wij op:

Mooie leuke spelregelavond gehad op vrijdag 26-4 in Rijkevoort. Dank aan onze captain Bert Verstappen. Voor het drankje werd goed gezorgd. Bert bedankt. Zeker geen laatste geworden (8) na een verrassende mooie tussenstand. Het is zeker goed om in de toekomst door onze deelnemers vooraf veel te oefenen zeker op de meerkeuze-vragen. De beeldvragen en kwisvragen gingen ons goed af. Nogmaals bedankt aan Jac Dings, Huub Gubbels en Theo van der Sluiszen. Het contract van deelname volgend jaar is al getekend. Ook dank aan onze Tiny Ekers voor de ondersteuning namens het bestuur en de hulp ter plekke. Ik denk dat de COVS Weert zich prima heeft gemanifesteerd.
Nogmaals het was gezellig en leuk onder elkaar. Theo.