Nieuws 2018-2019

20. jun, 2019

Vandaag, 19 juni, maakte de KNVB de promoties, degradaties en handhavingen bekend.
De onderstaande leden van onze vereniging mogen we feliciteren met een promotie:

  • Dennis Clijsen promoveert van groep ZAJE naar ZAJD en van groep ZOSH naar ZOSG
  • Kay Engelen promoveert van groep ZOSI naar ZOSH
  • Jules Nelissen promoveert van groep ZOSD naar ZOSC
  • Jac Peymen promoveert van groep ZOSH naar ZOSG
  • Gijs Stevens promoveert van groep ZOSD naar ZOSC

Wij wensen alle promovendi het komende seizoen veel succes in de nieuwe groep waarin ze gaan acteren.

4. jun, 2019

Op 4 juni staat de laatste trainingsavond van dit seizoen op de rol.

We gaan er ’n gezellige avond van maken.

Er schijnt wat voor de inwendige mens geregeld te zijn.

 

Het is ook weer een dinsdagavond in de oneven week (wk 23); voor de kaartliefhebbers weer een mooie gelegenheid om de laatste kaartavond van dit seizoen af te sluiten.

 

Op 6 augustus as gaan we weer “open” (1e trainingsavond). Dan hebben weer velen van ons de vakantie en het werken op Bospop weer achter de rug.

 

We maken ons op voor het 75jarig jubileum dat we in september gaan vieren.

 

Alvast iedereen ’n fijne, zonnige vakantie gewenst!!!

21. mei, 2019

Met nog één competitiewedstrijd te gaan staan Crescentia en GKC/RKHVC op een gedeelde 1e plaats

18. mei, 2019

Beste COVS-er,

De eerste activiteit in het kader van ons 75-jarig jubileum zit erop. De deelnemers aan het weekend Rotterdam zijn in De Kuip getuige geweest van de bekerwinst van Ajax op Willem 2.

Onderstaand communiceren we de data van de overige activiteiten, met het vriendelijke verzoek om deze al vast te reserveren in je agenda.

T.z.t. ontvang je een uitnodiging om je voor de activiteiten aan te melden; dat hoef je nu dus nog niet te doen.

Belangrijk: ben je slecht ter been en heb je geen vervoer om deel te nemen aan de onderstaande activiteiten, laat het ons dan weten en laat het nadrukkelijk geen reden zijn om je t.z.t. niet aan te melden. Wij zorgen dan voor vervoer.

Voor alle duidelijkheid: alle onderstaande activiteiten zijn mét partner.

 

 

 

Woensdag 4 september 2019:

• Om 18.30 uur uit eten (dus met partner)

Zaterdag 14 september 2019:

• Om 16.00 uur: Reünie voor leden en oud-leden

• Om 19.00 uur: Receptie

• Vanaf 20.00 uur: Gezellig samenzijn met een drankje en een hapje

Zondag 15 september 2019:

• Om 13.00 uur: Heilige Mis, verzorgd door ons lid Pastoor André Koumans

• Vanaf 14.00 uur: Familiemiddag (bestemd voor de leden en hun directe  familieleden)

• Om 20.00 uur: Afsluiting van het Jubileumjaar

Heb je naar aan leiding van deze aankondiging nog vragen of opmerkingen, laat het ons dan vooral weten!!!

Met vriendelijke groet,

Het Jubileumcomité

Jan Fleuren, voorzitter (06-14011588) / Bert Verstappen, secretaris (06-40000508)

Leden: Tomy Klein Zieverink (06-10306739) Loek Kuppens (06-12349814 Gijs Stevens (06-53692794)

6. mei, 2019

De eerste activiteit in het kader van ons 75-jarig bestaan kan bijgeschreven worden in de analen van onze vereniging; en dan graag met hoofdletters. De organisatie en de deelnemers kunnen namelijk terugkijken op een geweldig geslaagd weekend Rotterdam.

Uitgangspunt was het bezoeken van de KNVB-bekerfinale tussen Willem II en Ajax. Binnen het jubileumcomité ontstond het idee om hier een weekend Rotterdam aan te koppelen.

Het aantal aanmeldingen voor deelname aan deze activiteit was helaas teleurstellend laag, maar desondanks namen Loek en Gijs de uitdagende taak op zich om de deelnemers een onvergetelijk weekend te bezorgen. Ga er maar aan staan, een weekendprogramma samenstellen voor een groep scheidsrechters die in leeftijd variëren van 23 tot 73 jaar. En wat zijn ze erin geslaagd; chapeau mannen!!!

In vogelvlucht een beschrijving van hetgeen de thuisblijvers hebben gemist:

Vrijdagmorgen, 3 mei, kwam om 10.00 uur een personenbusje met Belgisch kenteken (budgettair aantrekkelijker dan met Nederlands kenteken) voorrijden bij onze accommodatie. De bagage werd ingeladen en er werd richting Rotterdam gekoerst. Hier gearriveerd werden we geconfronteerd met verbazing nummer één. Er was niet zomaar een hotelletje gereserveerd, nee, het vijf sterren Marriott-hotel had de eer om ons te mogen onderbrengen. Budgettair verantwoord? Ja hoor, want de twee organisatoren hadden een onvoorstelbare en volledig uitgeknepen prijs bedongen.

Na het kwartiermaken in het Marriott was het tijd voor een uitstekend verzorgde lunch, waarna per benenwagen gang werd gezet richting Willemsplein. Hier stapten we aan boord van een rondvaartboot die ons, uiteraard onder het genot van een drankje, gedurende vijfenzeventig minuten een goede indruk verschafte van een van de grootste havens ter wereld. Aansluitend werd een gezellig kroegje in de buurt van het hotel bezocht, daarna even douchen, waarna een avondvullend diner in de Euromast werd genoten. Voor de ouderen zat dag één erop; voor de jongeren volgde nog een stapmoment met een enkel “happy end”.

Dag twee voorzag na het (uiteraard uitstekende) ontbijt in een vrij ochtendprogramma. In de middag werd Den Haag bezocht. Er stond een uitdaging voor jong en oud op het programma; speciaal voor de Sherlock Holmes onder ons werd een escaperoom bezocht. Aansluitend met z’n allen weer de Belgen bus in om lekker uit te gaan waaien op de pier in Scheveningen. Uiteraard werd tussendoor de horeca in Scheveningen ook nog wat gegund. Intussen tikte de klok richting zessen en werd teruggereden naar Rotterdam, alwaar aan de overzijde van de Erasmusbrug in een Mexicaans restaurant werd genoten van een goede maaltijd. Daar waar we dachten dat dit de laatste activiteit van de dag zou zijn, kwamen we, in positieve zin, bedrogen uit. De organisatie had voor ieder van ons een Holland Casino try-out pakketje geregeld. Een avondje gokken, maar eigenlijk nog veel meer een avondje verbazen over het gegooi met flappen. Zo constateerde onze senior Harrie dat er een vent was die in ongeveer één minuut meer geld verloor dan hij maandelijks van Drees ontvangt. Enkelen van ons zijn alweer een ervaring rijker en hebben met eigen ogen kunnen zien hoe zwart geld wit gewassen kan worden. Voor de meesten was dag twee voorbij en voor een enkeling wachtte nog een nachtelijke nieuwe ervaring waarbij het bewijs werd geleverd dat Chinese vrouwen best bereid zijn om een rondje te geven.

 

De derde en laatste dag stond voor de deur. Na het ontbijt en de vrije ochtend werd een gezamenlijk rondje Rotterdam gewandeld; je kent het wel, Stadhuis, Lijnbaan en Coolsingel om vervolgens een pauze in te lassen in de mooie Markthal. Een gezellige pauze waar onder het genot van enkele speciaal biertjes door jong en oud de loftrompet over de organisatie van dit weekend werd geschald.

En toen was het tijd voor hetgeen de oorspronkelijke aanleiding voor dit bezoek aan Rotterdam was: een bezoek aan De Kuip om te genieten van de KNVB-bekerfinale tussen Willem II en Ajax en natuurlijk van de arbitrage. Het was niet alleen genieten van de wedstrijd an sich, maar ook van de hele entourage. Na de wedstrijd en de prijsuitreiking weer met z’n allen, dit keer als sardienen in een metro, richting Marriott. Het laatste programmapunt was aangebroken: bagage oppikken, de Belgen bus in en weer richting beloofde land. Moe, maar voldaan werd de avond rond 23.00 uur in ons eigen home afgesloten met een bakske koffie en wat kippenpootjes.

Tot slot, namens alle deelnemers: Gijs en Loek nogmaals dank voor dit geweldige weekend. We hebben genoten van een mooi, boeiend en leeftijd onafhankelijk programma!!!