Seizoen 2020-2021

28. jun, 2021

De ontspanningscommissie nodigt de leden, familieleden, vrienden en bekenden uit om op zondag 25 juli deel te nemen aan een spectaculaire HAPJES TOUR.

Aangezien er van het RIVM nu weer veel mag en we elkaar  geruime tijd hebben moeten missen, wordt het tijd om elkaar weer eens te ontmoeten.

De ontspanningscommissie heeft wat in petto; we gaan er een bijzondere dag van maken!
We verwachten dat iedereen die deelneemt om 13.00 uur aanwezig is bij onze accommodatie. De ontspanningscommissie zal dan uit de doeken hoe het programma van deze dag er uit ziet.
Wij vragen van eenieder  (ook van de kids) een bijdrage van € 12,- per persoon.
De consumptieprijs na terugkomst in de kantine bedraagt € 2,- voor alle soorten.

De kantine is open vanaf  12.00 uur, dus ruimschoots de tijd om nog gezellig samen ’n kop koffie of iets fris te consumeren voordat we de stalen rossen onder de kont schuiven.

Mocht je niet in staat zijn of geen zin hebben om je middels twee wielen voort te bewegen, geen nood, de ontspanningscommissie zorgt voor alternatief vervoer. Tractor en wagen bieden uitkomst!

4. jun, 2021

Vrijdag 28 mei heeft het kabinet een persconferentie gehouden. Opnieuw was er tijdens de persconferentie veel aandacht voor sport en is verruiming vanaf 5 juni aangekondigd.

 Per zaterdag 5 juni gelden de volgende versoepelingen:

 • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen met maximaal 50 personen samen sporten. Dit is exclusief personeel. Bij binnensport mogen er per ruimte maximaal 50 personen aanwezig zijn. Voor kinderen t/m 17 jaar geld geen maximum.
 • Groepslessen zijn voor alle leeftijden toegestaan.
 • Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1.5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening.
 • Binnen moet een mondkapje gedragen worden. Maar deze mag af tijdens het sporten.
 • Registratie en gezondheidscheck zijn verplicht. Dit is met uitzondering van kinderen tot en met 17 jaar.
 • Kleedkamers en douches zijn geopend.
 • Personen tot en met 17 jaar mogen weer jeugdwedstrijden spelen.
 • Personen vanaf 18 jaar mogen alleen onderling wedstrijden spelen tussen sporters van dezelfde club.
 • Er mogen geen toeschouwers aanwezig zijn bij trainingen en amateurwedstrijden

Sportkantines

Eet- en drinkgelegenheden mogen weer open. De sportkantines mogen weer open. Er geldt wel een aantal voorwaarden:

 • Sportkantines en terrassen mogen open tussen 06.00 en 22.00 uur.
 • Een vaste zitplaats aan een tafel is verplicht.
 • Zitplaatsen aan de bar zijn niet toegestaan.
 • Zelfbediening is niet toegestaan.
 • Zowel in de sportkantine al op het terras zijn maximaal 50 personen toegestaan. Reserveren, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht. Er mag voor maximaal 4 personen tegelijk worden gereserveerd. Dit is met uitzondering van kinderen tot en met 17 jaar en personen uit hetzelfde huishouden;
 • Vergaderingen in de sportkantine zijn toegestaan

 Terrassen buiten

De openingstijden van terrassen buiten worden verruimd. De terrassen mogen open van 06.00 uur tot 22.00 uur. De voorwaarden voor terrassen buiten blijven gelden. Zo mogen er maximaal 50 personen per terras aanwezig zijn.

 Alcoholverkoop

Tussen 22.00 uur en 06.00 uur mogen geen alcoholische dranken verkocht worden. Eerder ging dit verbod in om 20.00 uur.

Tot slot

Het sportprotocol van NOC*NSF is weer te raadplegen via https://nocnsf.nl/sportprotocol.

21. mei, 2021

Beste leden,

Onderstaand tereffen jullie een tweetal links aan waarmee je de spelregelwijzigingen veld en zaal kunt bekijken.

Veld: Adres (covs.nl)

Zaal: Zaalvoetbal spelregelwijzigingen 2021-2022 - Deel 1 | COVS

 

 

19. mei, 2021

Beste leden,

In navolging van de versoepelingen die de vorige week zijn ingegaan heeft de overheid verder versoepeld. De buitenterrassen van de sportkantines mogen weer open.

Maar, de Buitenterrassen bij de sportkantines mogen alleen geopend zijn voor de sporters. Dat betekent dat alleen de mensen/leden die ook daadwerkelijk gesport hebben gebruik mogen maken van het buitenterras. Andere leden of voorbijgangers mogen geen gebruik maken van het buitenterras. Verder gelden dezelfde regels als voor de gewone horecaterrassen. Maximaal 50 personen, twee personen per tafel (exclusief kinderen t/m 12 jaar), 1,5 meter afstand, vaste zitplaats verplicht en aanwezigheid registreren. Openingstijden van 06.00 – 20.00 uur.

 

12. mei, 2021

Dinsdag 11 mei 2021 heeft het kabinet weer een persconferentie gehouden. Deze keer ook met versoepelingen voor de sport. Maandag  17 mei geeft het kabinet aan of de versoepelingen daadwerkelijk door gaan en dan gaan ze woensdag 19 mei in. Op dit moment is nog niet alles precies duidelijk echter willen we jullie wel alvast op de hoogte brengen. 

Buitensporten vanaf 27 jaar

Volwassenen boven de 27 jaar mogen buiten overal in groepsverband sporten.  Er gelden wel voorwaarden:

 • Sporten mag alleen op 1,5 meter afstand van anderen.
 • Buiten in groepsverband sporten mag met maximaal 30 personen. Momenteel mag dit met maximaal 4 personen.
 • Kleedkamers en douches  zijn gesloten. 
 • Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan. 

Buitensporten tot en met 26 jaar

Ook kinderen en jongvolwassen tot en met 26 jaar mogen buiten overal in groepsverband sporten. Voor kinderen en jongvolwassen gelden de volgende voorwaarden:

 • Zij hoeven geen 1,5 meter afstand te houden van elkaar.
 • Zij mogen wedstrijden spelen. Maar alleen met teams van de eigen sportclub.

Kantines

De terrassen op sportlocaties mogen vanaf 19 mei ook weer open, tussen 06.00 en 20.00 uur. Hiervoor gelden dezelfde regels als op andere buitenterrassen, zoals maximaal vijftig personen per terras, maximaal twee personen aan tafel op anderhalve meter afstand, tenzij het om mensen uit hetzelfde huishouden gaat. Echter mag er geen publiek aanwezig zijn. Hoe dit vorm gegeven gaat worden weten we op dit moment nog niet. We hopen u begin volgende week hier meer over te kunnen informeren.

Tot slot

Er kunnen nog wijzigingen plaatsvinden in de regelgeving. Begin volgende week wordt bekend of de versoepelingen ook daadwerkelijk door kunnen gaan en of er nog wijzigingen zijn ten opzichte van dit bericht.