Nieuws 2017 - 2018

17. jan, 2018

Ons “dreamteam” beleefde in Overloon tijdens het COVS zaalvoetbaltoernooi een mooie dag. De resultaten waren weliswaar niet direct om naar huis te schrijven,  doch de sfeer, het kameraadschap en de teamgeest deden de balans de andere kant op slaan.

Meer dan ’n eervolle 5e plaats zat er niet in, waarmee de poedelprijs in de wacht werd gesleept. We zullen maar zeggen: meedoen is belangrijker dan winnen?

De winaar van de fairplaycup was Helmond en keeper Rob werd door zijn team uitgeroepen tot de beste keeper van de dag. 

Tot slot dient vermeld te worden dat Jo Oppers het met zijn vereniging weer prima voor elkaar had. Chapeau.

10. jan, 2018

Uit handen van wethouder Martijn van den Heuvel, ontving ons lid Leo Damen op zondag 7 januari 2018 een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde tijdens nieuwjaarsreceptie van FC Oda. Hij kreeg de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

FC Oda

Leo is in 1992 medeoprichter van het G-Voetbal bij FC Oda. In 2017 bestond het G-Voetbal 25 jaar. Jaarlijks is hij medeorganisator van het G-Voetbaltoermooi. Dit toernooi wordt bezocht door teams van Maastricht tot Rotterdam. Hij is tevens bestuurslid en in die hoedanigheid is hij intensief betrokken bij alle activiteiten die met het G-Voetbal te maken hebben. Zoals onder andere het begeleiden van trainingen en wedstrijden. Daarnaast zorgt hij ook voor de opvang van de G-voetballers. Hij organiseert en controleert dat de spelers worden opgehaald en hij regelt het vervoer bij de uitwedstrijden.

Scheidsrechtersvereniging Weert en omstreken

Leo is vanaf 1980 lid van onze vereniging. Als lid van de “Vuttersclub” zorgt hij mede voor het onderhoud aan de accommodatie. Tijdens de cursusavonden vervult hij met grote regelmaat de functie van gastheer.

Hij was dertig jaar actief als scheidsrechter voor de KNVB. Hij floot iedere zondag de wedstrijden van de senioren en op zaterdag van de jeugd. Als verenigingsscheidsrechter fluit hij nog regelmatig de wedstrijden van de lagere senioren elftallen en van de G-teams van FC Oda.

Leo, van harte gefeliciteerd met deze, meer dan verdiende, koninklijke onderscheiding!!!

 

Bron foto en delen van de tekst: weertdegekste.nl

8. jan, 2018

Los van het feit dat we terug kunnen kijken op een geslaagd en een tot in de kleine uurtjes gezellige nieuwjaarsinstuif, mocht voorzitter Jacques maar liefst acht leden een onderscheiding opspelden.

Het betrof drie leden die 15 jaar lid zijn, twee leden die 25 jaar lid zijn en drie leden die maar liefst 50 jaar lid zijn van onze vereniging.

Na een korte bloemlezing door onze voorzitter, betreffende de activiteiten en verdiensten van elke jubilaris, werden de versierselen, behorend bij het betreffende jubileum, opgespeld.

Onze gedecoreerden zijn:  Eric Busseniers (15 jaar lid), Huub Gubbels (15 jaar lid), Harrie Lamerikx (15 jaar lid), Huub Bosch (25 jaar lid), Pastoor André Koumans (25 jaar lid), Henk Kneepkens (50 jaar lid), Thieu Moonen (50 jaar lid) en Ton Timmermans (50 jaar lid).

Alle gedecoreerden, van harte gefeliciteerd en we hopen dat jullie nog lang en in goede gezondheid lid zullen blijven van onze mooie vereniging.

 

Voor foto’s: zie het fotoalbum

Voor de video: zie hierboven

3. jan, 2018

Op donderdag 28 december jl. rondde ons nieuwe lid, Damyan Duindam uit Nederweert (links op de foto), de SOIII-cursus met goed gevolg af. Hij en de andere 8 cursisten hebben sinds september 2017 tijdens 4 cursusavonden en vele wedstrijden onder deskundige begeleiding van maar liefst 10 scheidsrechterbegeleiders, het diploma SOIII in ontvangst mogen nemen.
Na de winterstop gaan zij als volwaardig KNVB-scheidsrechter arbitreren.
We wensen hen veel succes, sportiviteit en vooral plezier toe.