Nieuws 2017 - 2018

24. apr, 2018

 Gezellig etentje voor de leden en hun partner(s).

 

Op zaterdagavond 2 juni a.s. zullen in onze accommodatie weer diverse culinaire hoogstandjes worden getoond.  Aanvang 19.30 uur.

 

Wil je er bij zijn,  geef je dan vóór 26 mei op door het verschuldigde bedrag van € 10,00 p.p. over te maken op het rekeningnummer van onze vereniging. Contant betalen in de kantine op de trainingsavond aan de barman / kantinebeheerder is ook mogelijk.

 

Het belooft wederom een zeer mooie avond te worden met culinaire hoogstandjes!  

Onze chef-kok M.R. (c.s.) staat hiervoor garant.         

 

Eigen bijdrage: € 10,- per persoon voor het eten.

Voor alle dranken wordt € 1,- (af)gerekend.

 

23. apr, 2018

Tijdens de op vrijdag 20 april door onze eigen vereniging georganiseerde spelregelkampioenschappen wist ons spelregelteam , bestaande uit Loek Kuppens, Stef Bogers en Gijs Stevens, beslag te leggen op een verdienstelijke vijfde plaats. Dit alles onder de bezielende leiding van hun coach, Jan Geurts, die zelf de publieksprijs in de wacht sleepte.

Na de opening werd een minuut stilte in acht genomen. De COVS Oss-Uden heeft recent afscheid moeten nemen van een zeer gewaardeerd lid van hun spelregelteam, Toon van der Doelen, terwijl wij als organiserende vereniging recent afscheid hebben genomen van een trouwe supporter van ons spelregelteam, Sjel Wijen.

Tot slot maken we graag van de gelegenheid gebruik om iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het welslagen van dit evenement  hartelijk te danken voor zijn of haar inzet.

Ook danken we gastheer RKSVO voor het ter beschikking stellen van haar prachtige accommodatie.

12. apr, 2018

Op vrijdag 20 april a.s. organiseert de COVS Weert e.o. de jaarlijks terugkerende spelregelkampioenschappen voor scheidsrechters van Zuid 2.

Deze zullen worden gehouden in de accommodatie van de voetbalvereniging RKSVO te Ospel, sportpark “de Houwakker”, Houwakker 31.

 

De kampioenschappen beginnen om 19.30 uur.

De deelnemende teams zijn vanaf 18.30 uur welkom, waarbij traditiegetrouw voor soep en broodjes zal worden gezorgd.

 

 

Op 17 april a.s. wordt in de bestuurskamer van de COVS Weert e.o. onder het toeziend oog van Nico Slavenburg de loting betreffende de volgorde van “optreden” verricht.

 

De deelnemende teams zijn:

Venlo, De Mijnstreek, Boxmeer-Cuijk 1, Boxmeer-Cuijk 2, Roermond, Oss-Uden en Weert.

 

Wij wensen de deelnemende teams op voorhand veel succes en vooral veel plezier.

 

Supporters, partners, toeschouwers en (spelregel) geïnteresseerden zijn van harte welkom.

 

2. apr, 2018

Middels een bericht van zijn  familie hebben we vernomen dat ons lid, maar vooral onze sportvriend, Sjel Wijen eerste Paasdag op 69 jarige leeftijd is overleden.

We zullen a.s. zaterdag, 7 april, afscheid gaan nemen van een markante man. Sjel, die bijna 44 jaar lid van onze vereniging was, heeft vele verdiensten. Hij was niet alleen vele jaren een bekende scheidstrechter die heinde en verre bekendheid genoot, maar ook een echte verenigingsman.

Alles wat met de CV- en warmwaterinstallatie in ons home te maken had was zijn territorium. De nodige installatie- en reparatiewerkzaamheden werden vakkundig en tegen gunstige condities door hem uitgevoerd.

Ook na zijn actieve scheidsrechterscarrière bleef Sjel elke dinsdag de weg naar ons home vinden.  

Opvallend dat hij zich tijdens deze avonden, genietend van zijn glaasje zoete witte wijn, vaak mengde in het gezelschap van niet alleen zijn leeftijdgenoten, maar ook minstens zo vaak aan te treffen was in het gezelschap van de jongere scheidsrechters. Sjel kon het goed vinden met jong én oud.

Ook als er tijdens deze avonden een “rondje spelregels” de revue passeerde, was Sjel van de partij.

We wisten dat het afscheid er aan zat te komen, maar nu dat moment daadwerkelijk is aangebroken valt dat zwaar……………….. heel erg zwaar. We gaan a.s. zaterdag  om 16.30 uur afscheid nemen van “eine hieële sjoeëne mins”.

We wensen de familie heel veel sterkte bij het dragen van dit verlies en hopen dat ze het overlijden van Sjel op termijn een plaatsje in hun leven kunnen geven.

23. mrt, 2018

Los van het gegeven dat een jaarvergadering een statutair vereiste is, is het ook een moment waarop een aantal leden elkaar weer een treft. De jaarvergadering op dinsdag 13 maart was er niet een van alleen evaluatie van beleid, vooruitblikken, presenteren van het financiële jaarverslag en de begroting voor het nieuwe jaar, maar ook een waarbij vijf leden namens de COVS Nederland, vertegenwoordigd door Tomy Klein Zieverink en Bernard Schenk, een waarderingsspeld in ontvangst mochten nemen.

De waarderingsspeld in zilver voor: Huub Bosch (25 jaar lid) en Pastoor André Koumans (25 jaar lid).
De waarderingsspeld in goud voor: Henk Kneepkens (50 jaar lid), Thieu Moonen (50 jaar lid) en Ton Timmermans (50 jaar lid).

Voor een foto impressie verwijzen naar het fotoboek op deze site.