Nieuws 2021 - 2022

29. apr, 2022

Algemene Jaarlijkse Leden Vergadering

Op dinsdag 3 mei a.s. zal om 20.00 uur de Algemene Jaarlijkse Leden Vergadering worden gehouden. 
Attentie: de training zal daarom om 18.45 uur starten (einde om 19.45 uur).

Agenda AJLV:

 1. Opening door de voorzitter
 2. Notulen JALV 12 oktober 2021 en de extra ledenvergadering 9 november 2021,
 3. Jaarverslag 2021,
 4. In- en uitgaande post,
 5. Financieel jaarverslag 2021 en vaststelling begroting 2022,
 6. Verslag kascontrolecommissie,
 7. Aanvulling, verkiezing en benoeming kascontrolecommissie,
 8. Vaststelling contributie 2022,
 9. Bestuursbeleid en bestuursmededelingen,
 10. Bestuursverkiezingen
 11. Verkiezing aanvullende commissies,
 12. Rondvraag en Sluiting.
27. apr, 2022

 

 

 

 

 

 

Ons lid Peter Berben is opnieuw Koninklijk onderscheiden. 
Dit is een bevordering ten opzichte van de in 2007 ontvangen onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.
 
We feliciteren deze kersverse Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Peters staat van dienst die ten grondslag ligt aan deze onderscheiding:

1990 – 2007  Voorzitter schutterij St. Hubertus Schaesberg
1992 – 2007  Vicevoorzitter schuttersbond St. Gerardus Amstenrade
Sinds   2007  Voorzitter schuttersbond St. Gerardus Amstenrade
1997 – 2007  Bestuurslid Zuid-Limburgse Schuttersfederatie
Sinds   2007  Voorzitter Zuid-Limburgse Schuttersfederatie
2002 - 2007  Penningmeester, later voorzitter VV RKSV Sylvia Landgraaf
2004 – 2006  Raadslid gemeente Landgraaf
Sinds   2003  Bestuurslid OLS (Oud Limburgse Schuttersfeesten)
Sinds   2007  Bestuurslid Europese Gemeenschap van Historische Schuttersgilden
Sinds   2015  Vrijwilliger Schutterij St. Sebastianus Heel

Daarnaast is Peter ook nog actief als scheidsrechter voor de KNVB Regio Zuid, als penningmeester bij KSV Samson uit Landgraaf en als voorzitter van COSV Roermond e.o.

Foto: Hans Sweegers

23. apr, 2022

Op vrijdagavond 22 april heeft het spelregelteam van onze vereniging een prachtig resultaat geboekt door de tweede plaats te behalen bij de door de COVS Roermond e.o. in Beegden georganiseerde Spelregelkampioenschappen Zuid 2.
De zes deelnemende teams waren Helmond, Horst/Venray, Oss/Uden, Roermond, Venlo en Weert.
De deskundige jury bestond uit niemand minder dan Tjitte Ploegstra, good old Mia Triepels en lid van de landelijke commissie spelregels van de KNVB, Dick Visser.

 

 

Ons team, bestaande uit Joep Gommans, Stef Bogers, Kevin Puts, Jan Geurts (reserve) en Bert Verstappen (coach), had besloten om deel te nemen op basis van parate kennis. Dus niet avonden lang bij elkaar zitten en de meest mogelijke en onmogelijke spelregels de revue laten passeren, maar deelnemen op basis van ieders parate kennis.

Eerlijk is eerlijk, het was meteen schrikken in de eerste ronde. Dat waren me de vragen wel. Mag een grasveld voorzien worden van belijning bestaande uit kunstgras? Mogen een grasveld en een kunstgrasveld een andere kleur hebben dan groen? Wat is de titel van regel 8? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Er werd nog net niet gevraagd hoeveel scheidsrechters Nederland telt en welke de namen zijn. We waren dan ook verbaasd dat we halverwege, net voor de pauze, bij de tussenstand met 101 punten de eerste plaats bezetten, op de voet gevolgd door Helmond met 97 punten. Potverdorie, als dat zo doorgaat moeten we nog naar de landelijke kampioenschappen ook; dat zal toch niet waar zijn.
Tevens kreeg coach Bert te horen dat hij de eerste plaats bezette bij de zaaldeelnemers; ex aequo met Pieter-Jan Janssen.

De pauze werd door de meeste deelnemers gebruikt om hetgeen te doen waar wij  vanaf minuut één mee bezig waren, namelijk een pintje c.q. bruintje c.q. wijntje pakken.

Na de pauze verschenen gelukkig aan de hand van beelden wat meer herkenbare vragen voor de gemiddelde scheidsrechter waar het op zaterdag en zondag ook om gaat: een directe of indirecte vrije schop en een vermaning, gele of rode kaart.

Lang verhaal kort: uiteindelijk moesten we toestaan dat onze collega’s uit Helmond, die we vanaf deze plaats nogmaals feliciteren en veel succes toewensen bij de landelijke spelregelwedstrijd, met de eer gingen strijken. Zij wonnen met 228 punten waarbij wij een eervolle twee plaats behaalden met 221 punten (Joep 78 punten, Kevin 76 punten en Stef 67 punten).
Coach Bert redde de spreekwoordelijke eer door, met dank aan de door Tjitte ter beschikking gestelde smartphone (accu smartphone van Bert zag het allemaal niet meer zitten), met 82 punten de eerste plaats te behalen bij de zaaldeelnemers, waarbij hij Pieter-Jan Janssen met 71 punten uiteindelijk toch de hielen liet zien.

Maar hiermee zijn nog niet alle successen genoemd. Traditiegetrouw won onze reserve Jan weer eens een prijs bij de tombola; een fles rode wijn, waar Bert het beste mee was (nogmaals dank Jan). Ook Stef behoorde tot de gelukkigen en won twee toegangskaarten voor de dierentuin in Born. Het voorstel om daar de apen eens te gaan begroeten sprak Stef niet aan en stelde Bert voor om dat maar zelf te gaan doen (nogmaals dank hiervoor Stef).

En alsof het allemaal nog niet genoeg was werd Bert voorafgaand aan de prijsuitreiking door KNVB-afgevaardigde Jan Heijnen benoemd tot Scheidsrechter van Verdienste en mocht de oorkonde en bijbehorende speld in goud in ontvangst nemen. In de tussentijd was voorzitter Jacques Dings gearriveerd en gingen we nog even door met hetgeen we geruime tijd geleden al ingezet hadden, namelijk genieten van de gezelligheid onder het genot van een bruintje, tripeltje, wijntje of wat dan ook.

Tot slot danken we de COVS Roermond e.o. voor de prima organisatie. Ook zijn we de beide heren achter het buffet van het gemeenschapshuis ’t Leuke in Beegden dank verschuldigd voor de humorvolle, vriendelijke en snelle bediening.

23. apr, 2022

Bert zaalkampioen spelregelwedstrijd Zuid 2 2022.
Links: Pieter-Jan Janssen, afgevaardigde COVS Zuid 2.
Rechts: Peter Berben, voorzitter COVS Roermond e.o.

22. apr, 2022

Bert wordt door KNVB-afgevaardigde Jan Heijnen benoemd tot Scheidsrechter van Verdienste en neemt de oorkonde en bijbehorende speld in goud in ontvangst.