Nieuws 2021 - 2022

11. apr, 2022

Normaliter worden de jubilarissen van onze vereniging tijdens de Nieuwjaarsinstuif gehuldigd. Maar omdat corona hierbij al twee keer roet in het eten heeft gegooid, en het bestuur met het huldigen niet nóg langer wilde wachten, is besloten om een Jubilarissenavond in het leven te roepen.
Het bestuur nodigde de leden dan ook vriendelijk uit om met partner aanwezig te zijn op de jubilarissenavond op 8 april in onze vertrouwde omgeving, Vrakkerveld 7 in Weert. We begonnen om 19.00 uur met een kop koffie en een lekker stuk vlaai.

Rond 21.00 uur werd een negental leden in het zonnetje gezet vanwege de duur van hun lidmaatschap. Voor sommige jubilarissen gebeurde dit met enig uitstel van enkele jaren. 

Er waren een drietal gouden spelden met oorkondes uit te reiken, een drietal spelden met het cijfer 40, eentje met 25 en twee die een dienstverband van 15 jaar op de teller hebben staan.

De jubilarissen: Henk Roelofsen 50  (+ 1), Jac Camp 50, Jacques Janssen 50, Nick Unlandt 40 (+2), Leo Damen 40  (+ 1), Jac Peymen  40, Bert Verstappen 30, Jan Geurts 25  (+1), Jaap Klooster 15  (+1) en Harry van de Heuvel 15

Jammer dat het tijdens deze goedbedoelde bijeenkomst beduidend minder druk was dan we gewend zijn bij de reguliere en traditionele Nieuwjaarsinstuif. Zoals gezegd, niet druk, maar wel (lang) gezellig, waaraan de heerlijke hapjes van Tomy en Even hun niet mis te verstane bijdrage hebben geleverd.

Voor foto's zie Fotoboek, Jubilarissenavond '22 of klik hier

 

28. mrt, 2022

Via deze weg willen wij jullie graag informeren over de mogelijkheden van Referee Abroad Nederland en België.
Referee Abroad is een non-profitorganisatie met als doel om scheidsrechters ervaring op te laten doen in een ander land. Momenteel wervenen selecteren zij scheidsrechters voor meer dan 40 toernooien over de gehele wereld.
Referee Abroad Nederland biedt voor de zomer van 2022 momenteel 2 verschillende toernooien aan. Na twee jaar van afwezigheid door Covid, willen zij graag weer Nederlandse scheidsrechters de mogelijkheid bieden om een onvergetelijke internationale ervaring op te doen. 

Inschrijflink:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdPKUWJcphvwoxeleSc6tBRyL9lNkrxBnux5enPAcMC02nrNA/viewform?usp=sf_link

 

19. mrt, 2022

Met pijn in ons hart melden we dat ons erelid Bert van de Vin op 75 jarige leeftijd is overleden.

Bert was niet alleen bijna 53 jaar lid van onze vereniging maar was ook het lid met de grootste staat van dienst. De COVS Weert e.o. is hem ontzettend veel dank verschuldigd voor alles wat hij voor onze vereniging betekend heeft.

De Crematie vindt op donderdagmorgen 24 maart om 10.30 uur plaats in het crematorium Weerterland, Ringselvenweg 2, in Weert.
Onze voorzitter Jacques Dings zal namens onze vereniging een woordje richten tot de familie en overige aanwezigen.

 

De overlijdensadvertentie zal morgen, dinsdag 22 maart, in dagblad De Limburger staan.

We wensen zijn vrouw Henny, zijn drie dochters en overige familieleden de komende dagen veel strekte.

 

24. feb, 2022

Ref Events biedt scheidsrechters drie internationale toernooien aan welke komend jaar zullen plaatsvinden in Esbjerg (Denemarken). Door middel van dit bericht informeert Ref Events ons over de mogelijkheid om hieraan deel te nemen.
Ref Events heeft het afgelopen jaar een toernooi gehad en breidt dit jaar uit naar drie toernooien, te weten:
Scandic Cup: 15-4-2022 ⎯ 18-4-2022 (Pasen);

Spar Nord Elite Cup: 25-5-2022 ⎯ 28-5-2022 (Hemelvaart);

Nordic Invitational Cup: 3-8-2022 ⎯ 7-8-2022.

Het deelnemersveld bestaat bij alle drie de toernooien uit genodigde jeugdteams van tweede- en derde-divisie clubs, hoogstaande voetbalacademies én professionele clubs uit (voornamelijk) Scandinavië, Duitsland en Nederland. Denk hierbij aan teams van clubs als Aalborg BK, Brondby IF, Esbjerg fB, FC Emmen, FC Groningen, Helsingborgs IF, SC Cambuur en SK Sturm Graz.
Naast een geweldige ervaring, maakt het fluiten van top-voetbal in een internationaal klimaat, gecombineerd met de gedegen begeleiding vanuit gekwalificeerde coaches, deze toernooien ook erg waardevol voor de ontwikkeling als scheidsrechter. 

Nederlandse en Belgische scheidsrechters bieden zij een all-inclusief pakket op maat aan waarbij de reis, verblijf, maaltijden en een groepsactiviteit zijn inbegrepen. De prijzen zijn hiervoor vanaf slechts €169,- voor dit alles.  

Aanmelden voor de toernooien en verdere informatie omtrent deelname hieraan, is te vinden op de website www.refevents.com

31. jan, 2022

Op zondag 30 januari reikte burgemeester Op de Laak van Nederweert na afloop van de Eucherastieviering in de kerk van Ospel de erepenning van de gemeente Nederweert uit aan ons lid pastoor André Koumans. 

Pastoor Koumans

Pastoor Koumans is 30 jaar pastoor van de Parochie Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen Ospel. Hij is een zielzorger met een bijzondere uitstraling van goedheid, eenvoud, menslievendheid en deemoed met een sterk bewogen hart en een onbevangen kijk op mensen. Hij benadert iedereen met een warme belangstelling en een luisterend oor zonder onderscheid te maken.

Als kloosterbroeder was hij al maatschappelijk actief als coördinator van hulptransporten naar Polen en Suriname, als scheidsrechter en lid van de geschillencommissie van de KNVB en als begeleider van de Zangertjes van Volendam. Hij maakte in 1992 de overstap van de boomgaarden van het Oblatenklooster Ravensbos in Valkenburg naar Ospel, zijn ‘Parochie in de Peel’. Ook verleent hij al 30 jaar pastorale zorg in het Sint Jansgasthuis Weert en heeft daarbij vele mensen en hun families bijgestaan in vaak moeilijke momenten.

Door de maatschappelijk betrokken wijze waarop hij zijn taken als pastoor invult, heeft hij bijzondere verbondenheid met Nederweert en haar inwoners. Hierdoor maakt hij zich al vele jaren in hoge mate verdienstelijk voor de gemeente Nederweert. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 11 januari jl. besloten de hoogste eer die het gemeentebestuur kan geven, de erepenning van de gemeente Nederweert, toe te kennen aan pastoor Koumans.

Bron foto en tekst: Nederweert24